1 Aluatul Se amesteca intii untul moale cu smintina, apoi cu oul batut separat (eu le-am pus odata). Se adauga praful se copt stins cu lamiie si se a
1 Aluatul
Se amesteca intii untul moale cu smintina, apoi cu oul batut separat (eu le-am pus odata).
Se adauga praful se copt stins cu lamiie si se adauga faina pina cind aluatul devine potrivit de consistent, scrie in reteta.
Eu am pus intii faina apoi am presarat praful de copt (direct din pliculet), am impaturit aluatul, iar am pus praf de copt si tot asa, pina l-am incorporat pe tot.
Se scoate pe planseta unsa (si miinile trebuie sa fie unse cu unt ori margarina ori ulei) si se taie din coca mai intii o bucatica cu care vom decora cozonacul, apoi restul aluatului se imparte in trei parti egale.
2. Crema si umplutura
Crema si umplutura se fac simplu: se amesteca ingredientele.
Cum facem cozonacul: Pe scurt, 'se monteaza' asa: FOAIE- crema NUCA; FOAIE- crema NUCA; FOAIE- umplutura BRINZA si peste brinza DECORUL.
Din fiecare bucata de aluat (din cele trei) se face cite o foaie rotunda cit dimensiunea formei in care se coace cozonacul.
Eu am pus modelat-o cu mina si am pus-o in forma cu hirtie de copt:
Se unge foaia cu jumatate din crema (cu nuca).
Peste crema cu nuca se aseaza a doua foaie si se pune restul de crema cu nuca.
Peste nuca se pune a treia foaie de aluat, peste care se intinde umplutura de brinza.
Din aluatul pus deoparte se fac doua suvite care se impletesc si se pun pe marginea formei de cozonac.
Se baga forma in cuptorul cald si se da la foc tare circa jumatate de ora, dupa care se scoate, se unge atit deasupra (si impletitura) cu galbenus, apoi se baga in cuptorul cald, fara foc, circa 5 minute.
L-am tinut in cuptor 30 de min. la 200 de grade, apoi inca vreo zece la 180. (incercati cu paiul, pe margine, pina e gata coca).L-am pudrat cu zahar
Pofta buna!
Reteta Cozonac fara drojdie a fost propusa de Gabriela Carmen pe forum culinar.ro
Alte retete de cozonac gasiti aici:
Cozonac neframantat,
Cozonac usor si bun,
Cozonac cu nuca Dobre
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii