Cozonac gustos cu diverse umpluturi

Cozonac gustos cu diverse umpluturi se poate face cu cu nuca, mac, rahat sau cacao. Este delicios.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg faina
  • 700 g zahar
  • 300 g unt
  • 200 g margarina
  • 15 oua
  • 200 g drojdie
  • lamaie
  • vanilie
  • rom
  • sare
  • 200 g smantana
  • 600 g apa (sau cat cuprinde)
  • Umplutura cu nuca:
  • 600 g nuca macinata
  • 300 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 2 pachete de vanilie
  • 6 oua
  • Umplutura cu mac:
  • 500 g zahar
  • 500 g apa
  • 600 g mac macinat

Mod de preparare

Pentru cozonacul gustos cu diverse umpluturi, se framanta toate ingredientele, la urma se adauga ulei, se framanta  si se lasa la crescut. Dupa ce isi dubleaza volumul, se imparte  in sase parti egale si se fac cozonaci. Se umplu cu nuca, mac, rahat sau cacao. Umplutura cu nuca - 600 g nuca macinata, 300 g zahar, coaja de la o lamaie, 2 pachete de vanilie, 6 oua intregi batute spuma. Umplutura cu mac - 500 g zahar se fierb cu 500 g apa, dupa care se pun 600 g mac macinat si se fierbe pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit, se adauga mirodenii.


Cozonacul gustos cu diverse umpluturi se poate servi rece sau cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori