Cateva din ingrediente pregatite: -galbenusurile si albusurile plus cele 2 linguri de ulei sarea sunt deja in cuva -drojdia amestecata cu linguritele
Cateva din ingrediente pregatite:
-galbenusurile si albusurile plus cele 2 linguri de ulei sarea sunt deja in cuva
-drojdia amestecata cu linguritele de zahar
-untul, zaharul, coaja de lamaie si lapele
Am incalzit laptele untul si zaharul usor cu putin peste temperatura camerei. Am adaugat apoi apa calduta in amestecul drojdie, zahar.
Am adaugat aromele, si apoi am pus faina.
Cantitatea de faina in cazul meu este de 6 cups( explicit la mine 1 cup cantareste in jur de150 g de faina).
Programul masinii mele 'dough' care este de 2 ore (primele 20 min incalzeste, 30 min malaxeaza, si restul dospeste).
Intretimp, am incalzit la foc usor laptele, cacaoa si zaharul pentru aluatul special de cacaoa.. Am lasat sa se raceasca si am adaugat esentele
Am batut albusurile spuma cu zaharul , am adaugat cacaoa, mixat, apoi nuca si iar esente.
O treime din marimea totala am amestecat cu compozitia de cacao.
Atentie: aici trebuie sa mai adaugati cel putin 3 linguri de faina pana aluatul devine mai putin lipicios si destul de vartos.
Cele 2 aluaturi le-am impartit in 2 fiecare, am intins foi din ele si le-am pus alternat una peste alta si la sfarsit umplutura.
Am rulat si i-am pus in tavi unse cu unt(eu fol la fundul tavii hartie de copt si pe pereti spay special pe baza de grasime).
Am tinut cuptorul sa se incalzeasca la temp minima pentru cateva minute si am pus dedesubt o tava cu apa.
I-am lasat pentru o ora sa creasca in felul acesta.
I-am uns cu putina apa cu zahar si presarat cu mac (de data asta n-am mai fol obisnuitul ou batut pentru uns).
Si in final la copt la 390 F, pentru o ora si 10 min
I-am acoperit cu hartie de copt pentru perioada de coacere si de remarcat tava cu apa nu am scos-o din cuptor.
Tot in ultimile zece min puteti sa scoateti hartia de copt si tava cu apa ca sa-i lasati putin sa se usuce in interior.
Pofta buna!
Reteta Cozonac laudat a fost propusa de lleena pe forum culinar.ro
Alte retete de cozonac gasiti aici:
Cozonac insiropat,
Treccia russa,
Cozonac impletit
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaPrunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...
Compot de prune in otetSe curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...
Punch de lamaieO minunatie de gust, plus ca se face atat de usor. 🙂
Prajitura cu afine pentru copiiAm gasit reteta de sos vanatoresc intr-o revista, mi-a placut si m-am gandit sa o incerc si eu. Si chiftelutele de sfecla...
Chiftelute de sfecla cu sos vanatorescPuiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii timp de 100 minute (1 ora si jumatate). Se lasa...
Ananas cu puiIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii