Cozonac moldovenesc

Drojdia se amesteca cu zahar, putin lapte cald si 150 gr faina, dupa care se lasa la crescut. In 250 ml lapte se amesteca zaharul si vanilia, apoi se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 10 oua
  • 300 gr nuci macinate
  • 100 gr stafide
  • 40 gr drojdie
  • 100 gr unt
  • 200 ml ulei
  • 300 gr zahar
  • 30 gr zahar pudra
  • 2 sticlute esenta de rom
  • 50 gr cacao
  • 2 pachetele vanilie
  • sare

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu zahar, putin lapte cald si 150 gr faina, dupa care se lasa la crescut. In 250 ml lapte se amesteca zaharul si vanilia, apoi se lasa la racit. Intr-un vas se pune faina, se adauga galbenusurile de ou, drojdia crescuta si laptele caldut. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, se adauga putin cate putin untul, framantand mereu, pana cand aluatul se dospeste si se desprinde de pe maini. Se lasa apoi la crescut. Stafidele se pun rom, cacaua se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar pudra. Separat, se bat 5 albusuri cu restul de zahar pudra, pana se formeaza o spuma tare care se amesteca impreuna cu restul de compozitie. Se intinde o foaie de 2-3 cm grosime, peste care se asaza umplutura. Se ruleaza si se pune intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa la crescut circa 20 de minute, dupa care se unge cu ou, se presara zahar si se introduce in cuptorul cald, cu focul mic, circa 15 minute, dupa care se mai creste putin focul, pentru inca 30 de minute.


Alte retete de dulciuri:

Turta dulce Placinta cu mere Cornulete cu rahat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
American pancakes
3
Clatite

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
4
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia