Drojdia se amesteca cu zahar, putin lapte cald si 150 gr faina, dupa care se lasa la crescut. In 250 ml lapte se amesteca zaharul si vanilia, apoi se
Drojdia se amesteca cu zahar, putin lapte cald si 150 gr faina, dupa care se lasa la crescut. In 250 ml lapte se amesteca zaharul si vanilia, apoi se lasa la racit. Intr-un vas se pune faina, se adauga galbenusurile de ou, drojdia crescuta si laptele caldut. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, se adauga putin cate putin untul, framantand mereu, pana cand aluatul se dospeste si se desprinde de pe maini. Se lasa apoi la crescut. Stafidele se pun rom, cacaua se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar pudra. Separat, se bat 5 albusuri cu restul de zahar pudra, pana se formeaza o spuma tare care se amesteca impreuna cu restul de compozitie. Se intinde o foaie de 2-3 cm grosime, peste care se asaza umplutura. Se ruleaza si se pune intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa la crescut circa 20 de minute, dupa care se unge cu ou, se presara zahar si se introduce in cuptorul cald, cu focul mic, circa 15 minute, dupa care se mai creste putin focul, pentru inca 30 de minute.
Alte retete de dulciuri:
Turta dulce Placinta cu mere Cornulete cu rahat
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineDupă risotto-ul acela cu pere, care culmea s-a evaporat, am cotrobăit prin cămară și am găsit acest amestec deosebit!...
Orez natur cu quinoa, vegetale si pereIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii