Se amesteca 300 gr faina cu laptele clocotit, amestecat cu drojdia si o lingura de zahar. Se amesteca bine, apoi se acopera cu un servet si se lasa l
Se amesteca 300 gr faina cu laptele clocotit, amestecat cu drojdia si o lingura de zahar. Se amesteca bine, apoi se acopera cu un servet si se lasa la crescut. Separat, se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca impreuna cu putina sare si se adauga treptat zaharul. Se toarna peste aluatul crescut, mirodeniile, laptele si se framanta bine. Se adauga putin unt caldut, framantand bine cel putin o ora. Se unge cu unt deasupra, se acopera cu un servet gros si se lasa in loc cald, la crescut. Aluatul se intinde apoi in 4 foi de cate 1 cm grosime, care se ung fiecare cu umplutura dorita. Se ruleaza si se asaza in forme de cozonaci unse cu unt. Se mai lasa cateva minute la crescut, acoperiti cu un servest, apoi se un cu ou batut deasupra si se introduc in cuptorul bine incins. Se tin la cuptor aproximativ 1 ora.
Se servesc numai dupa ce s-au racit.
Alte retete de dulciuri:
Turta dulce Cornulete cu rahat Prajitura televizor
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii