Se amesteca 300 gr faina cu laptele clocotit, amestecat cu drojdia si o lingura de zahar. Se amesteca bine, apoi se acopera cu un servet si se lasa l
Se amesteca 300 gr faina cu laptele clocotit, amestecat cu drojdia si o lingura de zahar. Se amesteca bine, apoi se acopera cu un servet si se lasa la crescut. Separat, se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca impreuna cu putina sare si se adauga treptat zaharul. Se toarna peste aluatul crescut, mirodeniile, laptele si se framanta bine. Se adauga putin unt caldut, framantand bine cel putin o ora. Se unge cu unt deasupra, se acopera cu un servet gros si se lasa in loc cald, la crescut. Aluatul se intinde apoi in 4 foi de cate 1 cm grosime, care se ung fiecare cu umplutura dorita. Se ruleaza si se asaza in forme de cozonaci unse cu unt. Se mai lasa cateva minute la crescut, acoperiti cu un servest, apoi se un cu ou batut deasupra si se introduc in cuptorul bine incins. Se tin la cuptor aproximativ 1 ora.
Se servesc numai dupa ce s-au racit.
Alte retete de dulciuri:
Turta dulce Cornulete cu rahat Prajitura televizor
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciEste o prajitura simpla cu foi coapte pe dosul tavii, iar crema caramel cu unt de arahide, face tot deliciul. Am ales un unt...
Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahideIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii