Cozonac neframantat

Se cerne faina, dupa care se amesteca cu drojdia maruntita. Separat, se separa ouale: cinci dintre albusuri se pun deoparte, opt galbenusuri si restu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie
  • 300 gr zahar
  • 500 mI lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr unt
  • 1 praf sare
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Se cerne faina, dupa care se amesteca cu drojdia maruntita. Separat, se separa ouale: cinci dintre albusuri se pun deoparte, opt galbenusuri si restul de trei albusuri se bat bine cu sare. Se dizolva zaharul in lapte si se adauga de asemenea in lapte galbenusurile batute cu cele trei albusuri, coaja de lamaie, zaharul vanilat si se amesteca totul cu faina cu drojdia. Se bate bine totul pana devine un aluat consistent. Dupa ce aluatul a devenit omogen, se amesteca cu mana si se incorporeaza treptat untul taiat. Se lasa apoi la crescut intr-un loc cald aproximativ o ora si jumatate. Albusurile puse deoparte se bat spuma tare cu un praf de sare si cu 500 gr zahar adaugat treptat iar apoi se adauga 300 gr nuca macinata si se amesteca. Coca crescuta se intinde, se asterne peste ea nuca si se ruleaza. Se ung cu unt 2 forme, se asaza cozonacii in ele si se lasa sa creasca aproximativ jumatate de ora. Se pun cozonacii in cuptorul incalzit si se lasa aproximativ 30 minute sa se coaca, la foc mediu, fara a se deschide cuptorul in tot acest timp.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete culinare:

Prajitura cu visine Chec pufos Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin
Bucataras.RO

Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin

Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa