Aluatul: se fierb 100 ml de lapte cu zaharul. Separat se bat ouale cu sarea. Intr-un vas se sfarama drojdia, peste care se adauga laptele fiert cu zah
Aluatul: se fierb 100 ml de lapte cu zaharul. Separat se bat ouale cu sarea. Intr-un vas se sfarama drojdia, peste care se adauga laptele fiert cu zaharul, iar ingredientele se amesteca, pana se omogenizeaza, cu 3 linguri cu faina. Maiaua astfel obtinuta se lasa la crescut. Faina ramasa se amesteca cu 150 ml de lapte si se completeaza cu ouale batute, uleiul si esente. Se adauga maiaua crescuta, se bate bine pana se dezlipeste aluatul de pe maini si se lasa la crescut, la cald.
Umplutura: miezul de nuca se amesteca bine cu zaharul, cacaoa, stafidele, rahatul, esentele si coaja de lamaie.
Aluatul este umplut cu aceasta compozitie si se asaza in tavile unse cu ulei. Inainte de a se baga la cuptor, cozonacii necopti se mai lasa la crescut si se ung cu galbenus de ou. Se baga la cuptorul bine incins si se lasa la copt 25 de minute. Dupa ce s-au copt, cozonacii se ung cu un sirop facut din apa cu zahar.
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorO prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.
Cheesecake cu capsuniO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedeSe ung folie de napolitana cu branza topita.E mai bine sa ungem partea cu patratele mici, altfel va fi nevoie de mai mult de...
Aperitiv cu foi de napolitane si carne tocataRetete pentru mese in familie De sezon!
Mancarica de spanac verde si orez cu oua posate de prepelita
Comentarii