Aluatul: se fierb 100 ml de lapte cu zaharul. Separat se bat ouale cu sarea. Intr-un vas se sfarama drojdia, peste care se adauga laptele fiert cu zah
Aluatul: se fierb 100 ml de lapte cu zaharul. Separat se bat ouale cu sarea. Intr-un vas se sfarama drojdia, peste care se adauga laptele fiert cu zaharul, iar ingredientele se amesteca, pana se omogenizeaza, cu 3 linguri cu faina. Maiaua astfel obtinuta se lasa la crescut. Faina ramasa se amesteca cu 150 ml de lapte si se completeaza cu ouale batute, uleiul si esente. Se adauga maiaua crescuta, se bate bine pana se dezlipeste aluatul de pe maini si se lasa la crescut, la cald.
Umplutura: miezul de nuca se amesteca bine cu zaharul, cacaoa, stafidele, rahatul, esentele si coaja de lamaie.
Aluatul este umplut cu aceasta compozitie si se asaza in tavile unse cu ulei. Inainte de a se baga la cuptor, cozonacii necopti se mai lasa la crescut si se ung cu galbenus de ou. Se baga la cuptorul bine incins si se lasa la copt 25 de minute. Dupa ce s-au copt, cozonacii se ung cu un sirop facut din apa cu zahar.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste un preparat gustos si satios!
Tagliatelle cu ciuperci in sos albPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii