Aluatul: se fierb 100 ml de lapte cu zaharul. Separat se bat ouale cu sarea. Intr-un vas se sfarama drojdia, peste care se adauga laptele fiert cu zah
Aluatul: se fierb 100 ml de lapte cu zaharul. Separat se bat ouale cu sarea. Intr-un vas se sfarama drojdia, peste care se adauga laptele fiert cu zaharul, iar ingredientele se amesteca, pana se omogenizeaza, cu 3 linguri cu faina. Maiaua astfel obtinuta se lasa la crescut. Faina ramasa se amesteca cu 150 ml de lapte si se completeaza cu ouale batute, uleiul si esente. Se adauga maiaua crescuta, se bate bine pana se dezlipeste aluatul de pe maini si se lasa la crescut, la cald.
Umplutura: miezul de nuca se amesteca bine cu zaharul, cacaoa, stafidele, rahatul, esentele si coaja de lamaie.
Aluatul este umplut cu aceasta compozitie si se asaza in tavile unse cu ulei. Inainte de a se baga la cuptor, cozonacii necopti se mai lasa la crescut si se ung cu galbenus de ou. Se baga la cuptorul bine incins si se lasa la copt 25 de minute. Dupa ce s-au copt, cozonacii se ung cu un sirop facut din apa cu zahar.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii