Melcii cu stafide sunt un desert foarte gustos. Pentru aceasta reteta de melci aveti nevoie de faina, zahar, margarina, ulei, drojdie, esenta de vanilie, stafide si rom.
Melcii cu stafide sunt un desert foarte gustos. Pentru prepararea aceastei retete de prajituri se desface drojdia in putin zahar, apoi se amesteca cu uleiul, 200 gr margarina, faina si coaja de lamaie. Se framanta bine, apoi se aromatizeaza cu esenta si se lasa la cald pana isi dubleaza volumul. Se intinde apoi aluatul, se unge cu restul de margarina si se presara scortisoara si stafidele inmuiata in rom. Se ruleaza si se taie felii de 2 cm. Se asaza melcisorii pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la crescut jumatate de ora, se ung cu miere si se introduc apoi in cuptorul incins, cca 30 de minute.
Prajitura se serveste dupa ce s-a racit.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzClatite vieneze sau clatite rupte, foarte usor de realizat!
Kaiserschmarrn
Comentarii