Pachetele cu magiun

Pachetele cu magiun se prepara rapid. Pentru aceasta reteta de cornulete aveti nevoie de faina, ulei, margarina, bors, drojdie, zahar, lamaie, magiun si miere.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 50 gr margarina
  • 100 ml bors
  • 1 cubulet drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 400 gr magiun
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri miere
  • nuci
  • alune

Mod de preparare

Pachetele cu magiun se prepara rapid. Pentru aceasta reteta de cornulete se freaca drojdia, cu zaharul, se adauga ulei, margarina topita, sarea, borsul, coaja rasa de lamaie, iar la final faina cernuta. Se framanta zece minute, apoi se acopera si se lasa la cald, pana isi dubleaza volumul. Se framanta din nou si i se da forma de sul gros. Se taie bucati in 6 bucati egale si se modeleaza fiecare in parte. Se intind intr-o foaie subtire si se taie in patrate cu latura de 20 cm. Se taie fiecare patrat in jumatate, oblic si se pune cate o lignura de magiun. Se lipesc bine marginile si se apasa apoi cu dosul unei furculite. Se asaza intr-o tava neunsa si se lasa la crescut cca 15 minute. Se unge apoi fiecare pachetel cu miere topita, se presara nuci sau alune si se introduc in cuptor 20-25 de minute, pana se rumenesc.

 


Cornuletele se servesc dupa ce s-au racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci