Pasca cu branza de vaci

Se prepara un aluat de cozonac din ingredientele de mai sus. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm, apoi se asaza intr-o forma rotunda unsa cu ulei

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 30 gr drojdie
  • 3-4 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr branza de vaci
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura faina
  • 3-4 oua
  • 1 lingura gris
  • 100 gr stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar vanilat
  • sare
  • 50 gr unt
  • 100 gr smantana

Mod de preparare

Se prepara un aluat de cozonac din ingredientele de mai sus. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm, apoi se asaza intr-o forma rotunda unsa cu ulei si presarata cu pesmet alb. Din bucata ramasa de intinde o forma cilindrica de grosimea unui creion. Se pune in doua si se rasuceste, ca un snur, apoi se asaza pe foaia de aluat de jur-imprejur. Se lasa la crescut, acoperit cu un servet. Separat, se da branza prin sita, se amesteca cu galbenusurile, untul topit, smantana, zaharul, sarea, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si stafidele spalate. Se amesteca totul bine si se adauga la urma albusurile batute spuma, faina, grisul si se rastoara amestecul peste tava cu aluatul. Se presara deasupra cu stafide si se unge cu ou. Se poate aranja din aluat intins un grilaj. Se introduce in cuptor si se coace la foc moderat.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura televizor Cornulete cu rahat Cozonac moldovenesc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide