Se prepara un aluat de cozonac din ingredientele de mai sus. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm, apoi se asaza intr-o forma rotunda unsa cu ulei
Se prepara un aluat de cozonac din ingredientele de mai sus. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm, apoi se asaza intr-o forma rotunda unsa cu ulei si presarata cu pesmet alb. Din bucata ramasa de intinde o forma cilindrica de grosimea unui creion. Se pune in doua si se rasuceste, ca un snur, apoi se asaza pe foaia de aluat de jur-imprejur. Se lasa la crescut, acoperit cu un servet. Separat, se da branza prin sita, se amesteca cu galbenusurile, untul topit, smantana, zaharul, sarea, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si stafidele spalate. Se amesteca totul bine si se adauga la urma albusurile batute spuma, faina, grisul si se rastoara amestecul peste tava cu aluatul. Se presara deasupra cu stafide si se unge cu ou. Se poate aranja din aluat intins un grilaj. Se introduce in cuptor si se coace la foc moderat.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura televizor Cornulete cu rahat Cozonac moldovenesc
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii