Se prepara un aluat de cozonac din ingredientele de mai sus. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm, apoi se asaza intr-o forma rotunda unsa cu ulei
Se prepara un aluat de cozonac din ingredientele de mai sus. Se intinde apoi o foaie groasa de 1 cm, apoi se asaza intr-o forma rotunda unsa cu ulei si presarata cu pesmet alb. Din bucata ramasa de intinde o forma cilindrica de grosimea unui creion. Se pune in doua si se rasuceste, ca un snur, apoi se asaza pe foaia de aluat de jur-imprejur. Se lasa la crescut, acoperit cu un servet. Separat, se da branza prin sita, se amesteca cu galbenusurile, untul topit, smantana, zaharul, sarea, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si stafidele spalate. Se amesteca totul bine si se adauga la urma albusurile batute spuma, faina, grisul si se rastoara amestecul peste tava cu aluatul. Se presara deasupra cu stafide si se unge cu ou. Se poate aranja din aluat intins un grilaj. Se introduce in cuptor si se coace la foc moderat.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura televizor Cornulete cu rahat Cozonac moldovenesc
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii