Pasca cu smantana

Pregatim aluatul Separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile. Freci galbenusurile cu zaharul si apoi le amesteci cu albusurile batute

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • sare
  • Pentru umplutura
  • 1 kg smantana
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri zahar vanilat
  • coaja de la 1 lamaie
  • 3 linguri faina
  • sare
  • 6 albusuri

Mod de preparare

Pregatim aluatul

Separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile. Freci galbenusurile cu zaharul si apoi le amesteci cu albusurile batute spuma.

Adaugam un praf de sare si faina. Incorporam bine faina si turnam compozitia in 2 forme de tort sau intr-o tava de aragaz. Lasam sa se coaca pe jumate, punem umplutura si coacem mai departe la foc potrivit.

Pregatim umplutura: punem smantana la scurs se seara. Cand e scursa amestecam cu zaharul tos i vanilat, coaja de lamaie, faina, sare si apoi albusurile batute spuma. Acest amestec il punem pe blatul copt pe jumatate.

Forma trebuie sa fie umpluta pe jumatate deoarece la copt umplutura creste mult.

Lasam pana a doua zi compozitia in tava pentru a se intari.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc