Pregatim aluatul Separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile. Freci galbenusurile cu zaharul si apoi le amesteci cu albusurile batute
Pregatim aluatul
Separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile. Freci galbenusurile cu zaharul si apoi le amesteci cu albusurile batute spuma.
Adaugam un praf de sare si faina. Incorporam bine faina si turnam compozitia in 2 forme de tort sau intr-o tava de aragaz. Lasam sa se coaca pe jumate, punem umplutura si coacem mai departe la foc potrivit.
Pregatim umplutura: punem smantana la scurs se seara. Cand e scursa amestecam cu zaharul tos i vanilat, coaja de lamaie, faina, sare si apoi albusurile batute spuma. Acest amestec il punem pe blatul copt pe jumatate.
Forma trebuie sa fie umpluta pe jumatate deoarece la copt umplutura creste mult.
Lasam pana a doua zi compozitia in tava pentru a se intari.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradUn tort delicios si racoros!
Desert tort cu mascarpone, mure si bananeIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii