Pasca cu smantana I

Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo ½ cm grosime si de marime tavii in care se coace pasca. Se unge tava cu unt si se aseaza foaia de

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 400 g aluat de cozonac
  • Unt pentru uns tava
  • Umplutura:
  • 750 g smantana
  • 2 linguri de faina
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • Vanilie
  • Coaja de lamiae
  • Un pumn de stafide
  • Un pic de sare

Mod de preparare

Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo ½ cm grosime si de marime tavii in care se coace pasca. Se unge tava cu unt si se aseaza foaia de aluat.

Din alte doua bucati de aluat se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, se impletesc si se aseaza de jur imprejurul tavii, lipite de marginea acesteia, apasand capetele ca sa se uneasca intre ele.

Se lasa sa creasca. Dinainte se pregateste umplutura din galbenusurile frecate cu zaharul si ½ lingurita de sare. Se adauga faina, smantana, vanilia sau zaharul vanilat, coja rasa de lamiae si la urma albusurile battue spuma.

Se toarna in forma, avand grija sa nu treaca peste marginile de aluat. Se unge marginea cu ou, se presara stafide si se da la cuptor, la foc potrivit. Cand este gata, se scoate din forma, dupa ce s-a racit.
Pofta buna!

Reteta Pasca cu smantana I a fost propusa de gecuza pe forum culinar.ro

Alte retete de pasca gasiti aici:

Pasca poloneza,

Pasca fara aluat,

Pasca cu ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Tort cu frisca si fructe
2
Torturi

Tort cu frisca si fructe

Este un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive

Tort cu frisca si fructe
Sufleu de dovlecel cu legume
3
Mancaruri cu legume

Sufleu de dovlecel cu legume

Ideal de facut si o mancare delicioasa.

Sufleu de dovlecel cu legume
Clafoutis cu cirese
4
Prajituri

Clafoutis cu cirese

Deserturi racoritoare de vara

Clafoutis cu cirese
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
5
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia