Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo ½ cm grosime si de marime tavii in care se coace pasca. Se unge tava cu unt si se aseaza foaia de
Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo ½ cm grosime si de marime tavii in care se coace pasca. Se unge tava cu unt si se aseaza foaia de aluat.
Din alte doua bucati de aluat se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, se impletesc si se aseaza de jur imprejurul tavii, lipite de marginea acesteia, apasand capetele ca sa se uneasca intre ele.
Se lasa sa creasca. Dinainte se pregateste umplutura din galbenusurile frecate cu zaharul si ½ lingurita de sare. Se adauga faina, smantana, vanilia sau zaharul vanilat, coja rasa de lamiae si la urma albusurile battue spuma.
Se toarna in forma, avand grija sa nu treaca peste marginile de aluat. Se unge marginea cu ou, se presara stafide si se da la cuptor, la foc potrivit. Cand este gata, se scoate din forma, dupa ce s-a racit.
Pofta buna!
Reteta Pasca cu smantana I a fost propusa de gecuza pe forum culinar.ro
Alte retete de pasca gasiti aici:
Pasca poloneza,
Pasca fara aluat,
Pasca cu ciocolata
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii