Pasca cu smantana I

Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo ½ cm grosime si de marime tavii in care se coace pasca. Se unge tava cu unt si se aseaza foaia de

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 400 g aluat de cozonac
  • Unt pentru uns tava
  • Umplutura:
  • 750 g smantana
  • 2 linguri de faina
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • Vanilie
  • Coaja de lamiae
  • Un pumn de stafide
  • Un pic de sare

Mod de preparare

Din aluatul de cozonac se intinde o foaie de vreo ½ cm grosime si de marime tavii in care se coace pasca. Se unge tava cu unt si se aseaza foaia de aluat.

Din alte doua bucati de aluat se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, se impletesc si se aseaza de jur imprejurul tavii, lipite de marginea acesteia, apasand capetele ca sa se uneasca intre ele.

Se lasa sa creasca. Dinainte se pregateste umplutura din galbenusurile frecate cu zaharul si ½ lingurita de sare. Se adauga faina, smantana, vanilia sau zaharul vanilat, coja rasa de lamiae si la urma albusurile battue spuma.

Se toarna in forma, avand grija sa nu treaca peste marginile de aluat. Se unge marginea cu ou, se presara stafide si se da la cuptor, la foc potrivit. Cand este gata, se scoate din forma, dupa ce s-a racit.
Pofta buna!

Reteta Pasca cu smantana I a fost propusa de gecuza pe forum culinar.ro

Alte retete de pasca gasiti aici:

Pasca poloneza,

Pasca fara aluat,

Pasca cu ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide