Pasca cu stafide

Pasca cu stafide este desertul ideal pentru o masa de sarbatoare. Aveti nevoie pentru aceasta reteta de Paste de faina, drojdie, stafide, lapte zahar, ulei si oua

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pasca cu stafide

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar
  • coaja rasa la o lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 750 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 100 g unt
  • 150 g smantana
  • 60 g gris
  • 90 g faina
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 150 g stafide
  • 2 linguri de rom
  • 3 linguri lapte
  • coaja rasa de la o portocala sau lamaie

Mod de preparare

Primul lucru pe care trebuie sa il faci la reteta de pasca cu stafide este sa pregatesti maiaua. Aceasta se obtine din drojdie, o lingura zahar si putina faina, care se acopera cu lapte. Lasam sa dospeasca si in acest timp punem stafidele la muiat in 3 linguri lapte si rom.
Dupa ce a inceput sa lucreze drojdia turnam maiaua peste faina si pe rand adaugam ouale.

Se pune apoi laptele, zaharul, uleiul si esenta de vanilie si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic. Se acopera si se lasa la loc cald 30-40 de minute. Cat timp acesta creste pregatim umplutura amestecand branza cu unt (la temperatura camerei), smantana, zahar, faina, coaja de portocale, galbenusuri si stafide.Inseram apoi albusurile batute spuma, amestecand usor pana se omogenizeaza compozitia.
Intr-o forma rotunda de tort punem aluat de grosimea unui deget, urcam cu aluat si pe marginea tavii cam 2 degete. Luam bucatele de aluat si le rasucim in maini astfel incat sa ne iasa niste rulouri tip cilindru pe care le impletim. Punem impletitura pe margine, dar pastram cat sa facem o cruce la sfarsit, pe care o vom pune peste umplutura.

Presaram gris pe aluatul din tava apoi punem branza cu stafide. Punem aluatul impletit in cruce deasupra, ungem pasca cu un ou si o coacem 60 de minute la 180°C.

Dupa ce se rumeneste o acoperim cu o folie de staniol si o lasam in continuare sa se coaca (cam dupa 30-35 de minute).


Lasam pasca cu stafide sa se raceasca cateva ore inainte sa o servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
1
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
3
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele
Bucataras.RO

Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele

Iata inca o reteta cu motto-ul "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". ...

Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide