Amaretto Creme Brulee

Se pregateste cuptorul la o temperatura de 180 grade Celsius, si se aseaza gratarul pe mijlocul cuptorului, pe cat posibil. Se pregatesc 6 forme rezis

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 galbenusuri
  • 120 gr. zahar tos
  • 500 gr. frisca lichida
  • 50 ml. lichior amaretto ( de migdale)
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se pregateste cuptorul la o temperatura de 180 grade Celsius, si se aseaza gratarul pe mijlocul cuptorului, pe cat posibil. Se pregatesc 6 forme rezistente la temperatura inalta. Daca se poate sa fie intinse si joase, de o capacitate aproximativa 125 ml. Daca nu se gasesc asa, se pot folosi si altfel, important este sa fie intinse si joase. Se pun formele pe o tava putin adanca. Se pune frisca lichida la incalzit, dar nu trebuie sa clocoteasca, doar sa fie bine calduta, cu bule mici de aer pe marginea vasului. Intre timp, se amesteca galbenusurile cu zaharul pt. cateva minute, pana se obtine o crema galben-deschis si putin groasa. Se adauga lichiorul de migdale, vanilia si sarea. Se amesteca bine. Incet, si foarte putin, se toarna peste crema obtinuta, frisca incalzita, se amesteca repede, pt. a nu lasa ca ouale sa se separe de la frisca. Acest procedeu se numeste "temperizare". Se toarna compozitia in formele pregatite in prealabil. In tava se toarna apa fierbinte, sa acopere jumatate inaltimea formelor, si se dau la cuptor, pt. 15-20 de minute. Cand capata o culoare aurie, si pe marginea formei se vede ca sunt gata, doar mijlocul se misca putin, si daca se scutura forma sau tava, sunt gata. Sau mai usor, sunt gata, cand varful unui cutit cu lama subtire, iese curat din compozitie. Se scot din cuptor si se scot din tava cu apa fierbinte, se pun la racit la temperatura camerei, sau se pot tine la frigider, dupa care se pot servi.
Se acopera suprafata formei cu un strat subtire de zahar, dupa care se poate pune pe gratarul de sus al cuptorului folosind flacara de sus, doar cateva secunde, pana ca s-a topit zaharul, formand o crusta aurie, sau daca exista, o butelie mica, care se foloseste pt. bucatarie, doar la incalzirea unor bucate, sau la topirea zaharului, in special. Se mai pot presara cateva bucati de migdale prajite, sau frunze de menta, pt. a-i da un look cat mai placut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta