Se pregateste cuptorul la o temperatura de 180 grade Celsius, si se aseaza gratarul pe mijlocul cuptorului, pe cat posibil.Se pregatesc 6 forme rezist
Se pregateste cuptorul la o temperatura de 180 grade Celsius, si se aseaza gratarul pe mijlocul cuptorului, pe cat posibil.Se pregatesc 6 forme rezistente la temperatura inalta. Daca se poate sa fie intinse si joase, de o capacitate aproximativa 125 ml. Daca nu se gasesc asa, se pot folosi si altfel, important este sa fie intinse si joase. Se pun formele pe o tava putin adanca. Se pune frisca lichida la incalzit, dar nu trebuie sa clocoteasca, doar sa fie bine calduta. Intre timp, se ameteca galbenusurile cu zaharul pt. cateva minute, pana se obtine o crema galben-deschis si putin groasa. Se adauga lichiorul de migdale, vanilia si sarea. se amesteca bine, doar pana totul s-a amestecat. Incet, si foarte putin, se toarna peste crema obtinuta, frisca incalzita, amestecand repede, pt. a nu lasa ca ouale sa se incalzeasca de la frisca. Se toarna compozitia in formele pregatite in prealabil. In tava se toarna apa fierbinte sa acopere jumatate inaltimea formelor, si se dau la cuptor, pt. 15-20 de minute, sau cand capata o culoare aurie, si pe marginea formei se vede ca sunt gata, doar mijlocul se misca putin daca se scutura forma sau tava. Sau mai usor, sunt gata, cand varful unui cutit cu lama subtire, iese curat din compozitie. Se scot din cuptor si se scot din tava cu apa fierbinte, se pun la racit la temperatura camerei, dupa care se pot servi, sau pot fi invelite in folie si bagate la frigider. Se pot pastra la frigider pana la 4 zile.
Se acopera suprafata formei cu un strat subtire de zahar, dupa care se poate pune pe gratarul de sus al cuptorului doar cateva secunde, pana ca s-a topit zaharul, formand o crusta aurie, sau daca exista, o butelie mica, care se foloseste pt. bucatarie, doar la incalzirea unor bucate, sau la topirea zaharului, in special. Se mai pot presara cateva bucati de migdale prajite, sau frunze de menta, pt. a-i da un look cat mai placut.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaCred ca reteta e originala din Anglia, dar eu am gasit-o intr-o carte de bucate greceasca...diferente prea mari nu sunt, dar...
Tort FudgePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii