Bavareza

Se inmoaie gelatina in apa rece. Alunele se rumenesc intr-o tava, care se lasa la cuptor cateva minute. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adaug

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 20 g gelatina
  • o cana de lapte
  • 5 linguri de cacao
  • o jumatate de cana de zahar
  • 250 g frisca
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • 200 g alune

Mod de preparare

Se inmoaie gelatina in apa rece. Alunele se rumenesc intr-o tava, care se lasa la cuptor cateva minute. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga laptele. Se pun intr-un vas la bain-marie, amestecand continuu. Se adauga cacaua si alunele si se mai lasa pe foc pana cand crema incepe sa se ingroase. Se lasa la racit si se adauga esenta de vanilie. Se amesteca apoi cu frisca si se rastoarna in formele speciale. Acestea se Iasa Ia frigider cateva ore. Inainte de servire, se cufunda formele in apa fierbinte si se rastoarna continutul pe un platou. Se orneaza cu frisca batuta si cu alune.
Alte dulciuri retete recomandate

Tarta cu fructe

Galusti cu prune

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Gulas unguresc cu carne de porc
1
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Salata de cruditati
2
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Prajitura After Eight
3
Prajituri

Prajitura After Eight

Prajitura After Eight este o prajitura de casa absolut delicioasa, o reteta de prajitura cu crema cu aroma de menta, ca si...

Prajitura After Eight
Prajitura de casa cu mac
4
Retete de Pasti

Prajitura de casa cu mac

Prajitura de casa cu mac este o prajitura absolut delicioasa de casa. Este o reteta de prajitura cu mac ce se preteaza pe...

Prajitura de casa cu mac
Zacusca cu vinete si morcov
5
Zacusca

Zacusca cu vinete si morcov

Zacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...

Zacusca cu vinete si morcov
Parteneri
Fantezie de purcel
Bucataras.RO

Fantezie de purcel

Este o friptura pe care o fac des deoarece este simpla, dar foarte buna. Multele feluri de carne de purcel ii dau o textura...

Fantezie de purcel
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia