Se cojesc portocalele in sferturi cat mai intregi. Se pun la fiert cu apa multa, tinandu-le pana incep sa se inmoaie, adica sunt usor patrunse de furc
Se cojesc portocalele in sferturi cat mai intregi. Se pun la fiert cu apa multa, tinandu-le pana incep sa se inmoaie, adica sunt usor patrunse de furculita. Se dau deoparte, si se limpezesc in mai multe ape reci. Se pun din nou la fiert, intr-un sirop foarte slab, la foc mic. Dupa o ora se dau cu totul deoparte. A doua zi se pun iarasi la fiert pentru o ora tot la foc mic, mai adaugand o cantitate de sirop ceva mai concentrat. Aceasta operatie se mai repeta inca doua zile consecutive, adaugand de fiecare data sirop tot mai concentrat, pana sunt cojile bine patrunse de zahar. Se dau deoparte, se scurge siropul, iar cojile se aseaza in borcan. Siropul se fierbe deoparte, adaugand la 1 l sirop o lingura de glucoza, pana e destul de legat, si anume, luand o picatura de sirop intre degete, il simtim ca un clei gros. Se toarna in borcan peste coji, atat cat sa le acopere bine. Cat fierbe siropul, se sterg marginile cratitei cu o carpa uda, pentru ca sa nu se zahariseasca.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Un fel principal sau o cină generoasă cu ce avem prin frigider și cămară! Cu un pic de răbdare veți prepara...
Cartofi umplutiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii