Se cojesc portocalele in sferturi cat mai intregi. Se pun la fiert cu apa multa, tinandu-le pana incep sa se inmoaie, adica sunt usor patrunse de furc
Se cojesc portocalele in sferturi cat mai intregi. Se pun la fiert cu apa multa, tinandu-le pana incep sa se inmoaie, adica sunt usor patrunse de furculita. Se dau deoparte, si se limpezesc in mai multe ape reci. Se pun din nou la fiert, intr-un sirop foarte slab, la foc mic. Dupa o ora se dau cu totul deoparte. A doua zi se pun iarasi la fiert pentru o ora tot la foc mic, mai adaugand o cantitate de sirop ceva mai concentrat. Aceasta operatie se mai repeta inca doua zile consecutive, adaugand de fiecare data sirop tot mai concentrat, pana sunt cojile bine patrunse de zahar. Se dau deoparte, se scurge siropul, iar cojile se aseaza in borcan. Siropul se fierbe deoparte, adaugand la 1 l sirop o lingura de glucoza, pana e destul de legat, si anume, luand o picatura de sirop intre degete, il simtim ca un clei gros. Se toarna in borcan peste coji, atat cat sa le acopere bine. Cat fierbe siropul, se sterg marginile cratitei cu o carpa uda, pentru ca sa nu se zahariseasca.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii