Coaja de portocala zaharisita

Se cojesc portocalele in sferturi cat mai intregi. Se pun la fiert cu apa multa, tinandu-le pana incep sa se inmoaie, adica sunt usor patrunse de furc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • portocale
  • cate dorim
  • sirop slab (1 kg. zahar
  • 1 l apa
  • 1/2 baton de vanilie)

Mod de preparare

Se cojesc portocalele in sferturi cat mai intregi. Se pun la fiert cu apa multa, tinandu-le pana incep sa se inmoaie, adica sunt usor patrunse de furculita. Se dau deoparte, si se limpezesc in mai multe ape reci. Se pun din nou la fiert, intr-un sirop foarte slab, la foc mic. Dupa o ora se dau cu totul deoparte. A doua zi se pun iarasi la fiert pentru o ora tot la foc mic, mai adaugand o cantitate de sirop ceva mai concentrat. Aceasta operatie se mai repeta inca doua zile consecutive, adaugand de fiecare data sirop tot mai concentrat, pana sunt cojile bine patrunse de zahar. Se dau deoparte, se scurge siropul, iar cojile se aseaza in borcan. Siropul se fierbe deoparte, adaugand la 1 l sirop o lingura de glucoza, pana e destul de legat, si anume, luand o picatura de sirop intre degete, il simtim ca un clei gros. Se toarna in borcan peste coji, atat cat sa le acopere bine. Cat fierbe siropul, se sterg marginile cratitei cu o carpa uda, pentru ca sa nu se zahariseasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc