Intr-un castron, punem faina, sarea si picuram 2 linguri de lapte. Frecam faina intre degete pana obtinem firmituri de aluat. Cernem apoi frecateii, p
Intr-un castron, punem faina, sarea si picuram 2 linguri de lapte. Frecam faina intre degete pana obtinem firmituri de aluat. Cernem apoi frecateii, pentru a scapa de excesul de faina. Punem laptele la fiert intr-o cratita de tuci sau una cu fundul gros. Cand da laptele in clocot se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste. Punem si colarezii si lasam sa fiarba 5 minute, amestecand de 2-3 ori. Mancarea aceasta cu iz monahal este gata.
Se serveste in strachini de pamant cu lingura de lemn. Sursa acestei retete este blogul retete-de-mancaruri
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii