Crema bavariana (Bayerische Creme)

Se fierbe laptele cu zahar (50 gr.) Se pune piinea intr-un vas mare si se pune laptele peste ea. Se adauga visinata si se amesteca bine, apoi se las

Timp pregatire
260 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 125 gr. piine neagra sau de graham (pisata )
  • ¼ l lapte
  • 50 gr. zahar
  • 4 cl visinata
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr. zahar
  • 1/2 l frisca
  • zahar vanilat
  • 6 foi gelatina
  • 3 albusuri

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu zahar (50 gr.)

Se pune piinea intr-un vas mare si se pune laptele peste ea.

Se adauga visinata si se amesteca bine, apoi se lasa 4 ore intr-un loc uscat.

Galbenusurile si zaharul sa bat bine, se adauga zahar vanilat si jumatatea din frisca.

Se pune pe foc si dupa ce a dat o data in clocot se pune crema intr-un vas de jena.

Se adauga gelatina topita.

Se bat albusurile si frisca si se adauga cu grija la crema.

Se adauga piinea si se lasa la rece pentru 3 ore

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc