Crema cappuccino cu sos de zmeura si visine

-se amesteca praful de cappuccino cu laptele,se inmoaie gelatina in el, apoi dupa 2-3 minute se pune pe foc, sa se dizolve gelatina,dar cu grija sa nu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Crema cappuccino cu sos de zmeura si visine

Ingrediente

  • 100 ml lapte
  • 150 ml smantana dulce pentru frisca batuta bine+5 linguri nebatuta pentru topit ciocolata
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingurita cu varf de gelatina
  • 4 lingurite praf de cappuccino
  • 2 bucati pandispan sau biscuiti
  • sau piscoturi
  • 50 g visine si 50 g zmeura
  • de la borcan sau congelator
  • pasate toate impreuna

Mod de preparare

-se amesteca praful de cappuccino cu laptele,se inmoaie gelatina in el, apoi dupa 2-3 minute se pune pe foc, sa se dizolve gelatina,dar cu grija sa nu fiarba compozitia!

-ciocolata se rupe bucatele si se pune cu smantana lichida pe foc, pana se topeste

-in ciocolata topita se unmoaie bine pandispanul, sau biscuitii, sau piscoturile

-bucatile astfel inmuiate se lasa la o parte si ne ocupam de restul

-amestecul de cappuccino si gelatina se incorporeaza cu grija in frisca batuta

-intr-un pahar de forma dorita se repartizeaza compozitia, apoi se toarna ciocolata ramasa de la inmuierea pandispanului

-deasupra se pun bucatile de pandispan si se da la rece, minim 5-6 ore

-dupa ce a stat suficient la rece,se scoate crema din pahare cu grija,se aseaza cu pandispanul la baza si se decoreaza cu sosul obtinut din pisarea fructelor, cacao pudra si aschii de ciocolata
Pofta buna!

Reteta Crema cappuccino cu sos de zmeura si visine a fost propusa de Carmen T. pe forum culinar.ro

Alte retete pentru desert gasiti aici:

Desert Amarena (nuca),

Desert cu lemon curd

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide