Crema catalana cu sirop de salcam

Crema catalana sau creme brulee? E o intrebare fara raspuns, francezii si spaniolii sustinand ca celalalt a furat reteta. Cert e ca desertul fin impresioneaza la fiecare aparitie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Crema catalana cu sirop de salcam

Ingrediente

  • 500ml lapte
  • Sucul de la o lamaie
  • 100g zahar cu aroma de salcam
  • 2 linguri sirop de salcam
  • 4 galbenusuri
  • 20g amidon de porumb
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Pune laptele intr-o oala, la foc mic, impreuna cu ¾ din zahar si sucul de la lamaie, si adu la punctul de fierbere. Amesteca bine galbenusurile cu restul de zahar pana cand devin un amestec cremos, adauga amidonul si siropul de salcam. Imediat ce laptele incepe sa fiarba adauga-l peste galbenusuri in timp ce amesteci incontinuu cu un tel.

Pune amestecul inapoi pe aragaz la foc mic, si adu pana la temperatura de fierbere dar nu lasa sa fiarba! Toarna-l in forme individuale si baga-l la frigider dupa ce s-a racit, cu cel putin doua ore inainte de a-l servi.

 

Pentru zaharul cu aroma de salcam:

Intr-un borcan bine inchis amesteca zahar cu florile de la salcam. Lasa-l asa o saptamana pana sa-l folosesti ca sa apuce sa prinda aroma.


Inainte sa servesti crema catalana presara deasupra zahar pudra si caramelizeaza-l cu un arzator pentru bucatarie, sau caramelizeaza zahar cu 10 minute inainte sa-l servesti si toarna-l deasupra in strat foarte subtire ca sa se intareasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori