Crema catalana cu sirop de salcam

Crema catalana sau creme brulee? E o intrebare fara raspuns, francezii si spaniolii sustinand ca celalalt a furat reteta. Cert e ca desertul fin impresioneaza la fiecare aparitie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Crema catalana cu sirop de salcam

Ingrediente

  • 500ml lapte
  • Sucul de la o lamaie
  • 100g zahar cu aroma de salcam
  • 2 linguri sirop de salcam
  • 4 galbenusuri
  • 20g amidon de porumb
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Pune laptele intr-o oala, la foc mic, impreuna cu ¾ din zahar si sucul de la lamaie, si adu la punctul de fierbere. Amesteca bine galbenusurile cu restul de zahar pana cand devin un amestec cremos, adauga amidonul si siropul de salcam. Imediat ce laptele incepe sa fiarba adauga-l peste galbenusuri in timp ce amesteci incontinuu cu un tel.

Pune amestecul inapoi pe aragaz la foc mic, si adu pana la temperatura de fierbere dar nu lasa sa fiarba! Toarna-l in forme individuale si baga-l la frigider dupa ce s-a racit, cu cel putin doua ore inainte de a-l servi.

 

Pentru zaharul cu aroma de salcam:

Intr-un borcan bine inchis amesteca zahar cu florile de la salcam. Lasa-l asa o saptamana pana sa-l folosesti ca sa apuce sa prinda aroma.


Inainte sa servesti crema catalana presara deasupra zahar pudra si caramelizeaza-l cu un arzator pentru bucatarie, sau caramelizeaza zahar cu 10 minute inainte sa-l servesti si toarna-l deasupra in strat foarte subtire ca sa se intareasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide