Crema catalana sau creme brulee? E o intrebare fara raspuns, francezii si spaniolii sustinand ca celalalt a furat reteta. Cert e ca desertul fin impresioneaza la fiecare aparitie.
Pune laptele intr-o oala, la foc mic, impreuna cu ¾ din zahar si sucul de la lamaie, si adu la punctul de fierbere. Amesteca bine galbenusurile cu restul de zahar pana cand devin un amestec cremos, adauga amidonul si siropul de salcam. Imediat ce laptele incepe sa fiarba adauga-l peste galbenusuri in timp ce amesteci incontinuu cu un tel.
Pune amestecul inapoi pe aragaz la foc mic, si adu pana la temperatura de fierbere dar nu lasa sa fiarba! Toarna-l in forme individuale si baga-l la frigider dupa ce s-a racit, cu cel putin doua ore inainte de a-l servi.
Pentru zaharul cu aroma de salcam:
Intr-un borcan bine inchis amesteca zahar cu florile de la salcam. Lasa-l asa o saptamana pana sa-l folosesti ca sa apuce sa prinda aroma.
Inainte sa servesti crema catalana presara deasupra zahar pudra si caramelizeaza-l cu un arzator pentru bucatarie, sau caramelizeaza zahar cu 10 minute inainte sa-l servesti si toarna-l deasupra in strat foarte subtire ca sa se intareasca.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii