Se pune laptele sa fiarba impreuna cu nucile macinate pana cand laptele scade de tot. Atunci se adauga zaharul si se continua fierberea cateva minute.
Se pune laptele sa fiarba impreuna cu nucile macinate pana cand laptele scade de tot. Atunci se adauga zaharul si se continua fierberea cateva minute. Se ia vasul de pe foc si se lasa crema sa se raceasca. Se freaca untul spuma, se parfumeaza cu o lingura de rom si se amesteca incet cu crema de nuci dupa care se lasa sa se raceasca.
Se foloseste pentru umplerea cozonacilor si a torturilor preparate din piscoturi si biscuiti.
Alte retete:
Spuma de capsuni
Gogosi
Glazura pentru torturi si prajituri
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalPentru pranz este o mancare tare buna in care se imbina atat cartofii cat si carnea, acompaniate de un sos de smantana care...
Cartofi cu piept de pui in sos de smantanaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii