Crema de alune se prepara foarte usor si rapid. Pe langa alune, pentru compozitie mai aveti nevoie de oua, lapte, zahar si frisca.
Crema de alune cu frisca si lichior de nuci se prepara astfel: Galbenusurile se bat cu zaharul tos si zaharul vanilat, apoi se adauga laptele. Se inmoaie gelatina in apa rece, apoi se dizolva, pe foc mic, se adauga apoi in lapte. Se adauga albusul batut, alunele si frisca batura. Se toarna compozitia in forme si se lasa la frigider 2 ore.
Se serveste stropita cu lichior.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Tiramisu
Lapte de pasare

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii