Crema de cacao

Se freaca untul, tinut la temperatura camerei, pana cand ajunge o crema spumoasa, apoi se pune zaharul si se continua operatia pana cand cristalele de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 l lapte dulce
  • 2 linguri de cacao
  • vanilie

Mod de preparare

Se freaca untul, tinut la temperatura camerei, pana cand ajunge o crema spumoasa, apoi se pune zaharul si se continua operatia pana cand cristalele de zahar se dizolva complet. Se adauga cacaua cernuta proaspat si se amesteca pana la omogenizare. Se incalzeste laptele pe foc, se amesteca cu faina pusa iti ploaie, se ingroasa pe foc si se parfumeaza cu vanilie. Se lucreaza la foc mic, amestecand fara intrerupere, ca sa nu se prinda de cratita. Se raceste putin, apoi se amesteca incet cu crema de unt. Dupa ce s-a racit complet, se foloseste pentru a umple prajituri si torturi.
Se poate servi in cupe de inghetata impreuna cu frisca ori cafea.

Alte retete recomandate:

Tiramisu

Galuste de prune

Dulceata de gutui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci