Intr-o cratita cu lapte care clocoteste se toarna esenta de cafea tare, se acopera cu un capac si se lasa sa stea pe masa timp de 15 minute. Se freaca
Intr-o cratita cu lapte care clocoteste se toarna esenta de cafea tare, se acopera cu un capac si se lasa sa stea pe masa timp de 15 minute. Se freaca bine ouale cu zaharul si faina si se toarna laptele putin cite putin, amestecind mereu cu lingura. Se pune la foc potrivit si se continua sa se amestece ca sa nu se prinda compozitia de fund. Se va freca foarte repede mai ales atunci cind compozitia incepe sa dea in clocot, pentru a nu se forma cocolosi. Se ia de pe foc si se mai bate citva timp. Daca in crema s-au format cocolosi, se va pune imediat cratita cu crema intr-un vas cu apa rece, se va turna in crema o lingura de apa rece si se va bate pina cind cocolosii dispar.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii