Crema de cafea cu rom si frisca

Pentru crema de cafea se freaca galbenusurile cu zaharul, pana se fac ca o spuma. Se adauga doua linguri de esenta de cafea, o lingura de rom si gelatina.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 2 linguri de cafea
  • 1 lingura de rom
  • 3 foi de gelatina
  • 2 linguri apa
  • 250 g frisca.

Mod de preparare

Pentru crema de cafea se freaca galbenusurile cu zaharul, pana se fac ca o spuma. Se adauga doua linguri de esenta de cafea, o lingura de rom si gelatina muiata cu doua linguri de apa fierbinte. Se pune cu totul pe marginea masinii amestecand mereu pana se incalzeste. Se bat cele patru albusuri spuma, se amesteca cu crema de mai sus, la care se adauga 250 g frisca batuta, se toarna compozitia intr-o forma udata cu apa si se da la gheata.


Dupa ce s-a rasturnat, crema de cafea se decoreaza cu frisca batuta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc