Crema de ciocolata

Se topeste ciocolata intr-un ibric, in bain-marie. Deasupra unui vas cu apa calda se bat ouale cu zaharul si vanilia, pana ce se obtine o crema groas

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr unt
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 2-3 linguri rom
  • vanilie

Mod de preparare

Se topeste ciocolata intr-un ibric, in bain-marie. Deasupra unui vas cu apa calda se bat ouale cu zaharul si vanilia, pana ce se obtine o crema groasa. Se lasa crema la racit. Se freaca spuma untul taiat bucatele. Crema de oua, rece, se inglobeaza, cate putin in tuntul frecat spuma. La sfarsit se pune in crema ciocolata topita si racita si romul. Se amesteca bine pentru a se omogeniza crema.

Dupa ce s-a lasat la racit, se pune in cupe si se orneaza cu frisca. Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat

Ciocolata de casa

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc