Crema de ciocolata

Se topeste ciocolata intr-un ibric, in bain-marie. Deasupra unui vas cu apa calda se bat ouale cu zaharul si vanilia, pana ce se obtine o crema groas

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr unt
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 200 gr ciocolata menaj
  • 2-3 linguri rom
  • vanilie

Mod de preparare

Se topeste ciocolata intr-un ibric, in bain-marie. Deasupra unui vas cu apa calda se bat ouale cu zaharul si vanilia, pana ce se obtine o crema groasa. Se lasa crema la racit. Se freaca spuma untul taiat bucatele. Crema de oua, rece, se inglobeaza, cate putin in tuntul frecat spuma. La sfarsit se pune in crema ciocolata topita si racita si romul. Se amesteca bine pentru a se omogeniza crema.

Dupa ce s-a lasat la racit, se pune in cupe si se orneaza cu frisca. Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat

Ciocolata de casa

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori