Crema de fructe in forma

Prepara frisca si pune-o in frigider. Curata kiwi si taie-l rondele. Pune deoparte 4 felii si sfarama restul cu o furculita. Amesteca bine iaurtul cu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 ml iaurt
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri miere sau indulcitor
  • 2 kiwi
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura praf de gelatina
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Prepara frisca si pune-o in frigider. Curata kiwi si taie-l rondele. Pune deoparte 4 felii si sfarama restul cu o furculita. Amesteca bine iaurtul cu mierea si cu coaja rasa de lamaie, dupa care adauga kiwi sfaramat. (Daca iti place mai dulce adauga mai multa miere sau mai mult zahar.) Pune cu grija iaurtul cu fructe in frisca si pune totul la frigider. Pune gelatina intr-un vas si toarna lapte peste ea. Dupa cateva minute de amestecat, pune-o pe foc mic si in timp ce amesteci continuu, incalzeste-o pana devine fluida. Las-o sa se raceasca un pic. Intre timp pregateste forme mici, aseaza folie in forme, incat sa atarne marginile. (Poti folosi orice forma, chiar si pahare pentru apa, sau cani pentru ceai.) Pune cu grija gelatina in amestec. Aseaza in forme cate o felie de kiwi, dupa care pune crema cu ajutorul unei linguri. Trebuie sa te grabesti, deoarece se intareste repede! Lasa-le la congelat jumatate de zi. (Poti folosi si capsuni sau alte fructe.)
Alte retete prajituri

prajitura cu visine

Tarta cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Tort de ciocolata
2
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
4
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Desert cheesecake cu morcovi si afine
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu morcovi si afine

Combinatia de branza cu fructe este perfecta pentru mine, atunci cand vine vorba de deserturi. De data asta am ales un fel de...

Desert cheesecake cu morcovi si afine
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia