Crema de lamiie

Laptele se fierbe si se lasa sa se raceasca putin. Se tine untul la temperatura camerei pentru cateva ore, dupa care se freaca spuma cinci minute si s

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 l lapte
  • 3 linguri de faina
  • 50 g unt
  • o lamiie mare
  • 150 g zahar

Mod de preparare

Laptele se fierbe si se lasa sa se raceasca putin. Se tine untul la temperatura camerei pentru cateva ore, dupa care se freaca spuma cinci minute si se adauga zaharul, continuind operatia pana la completa dizolvare a cristalelor. Crema se amesteca cu faina, se omogenizeaza si se adauga laptele caldut, cate putin, amestecand fara intrerupere. Amestecul se ingroasa pe foc pana cand devine de consistenta smantanii. Se lasa sa se raceasca si se foloseste dupa ce s-a stors deasupra zeama de la o lamaie mare si s-a parfumat cu coaja de la o jumatate de lamiie.
Crema se raceste la frigider si se foloseste pentru torturi si prajituri.

Alte retete recomandate:

Lapte de pasare

Dulceata de mure

Prajitura cu prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci