Crema de nuca

Se amesteca galbenusurile cu trei linguri de zahar, se adauga laptele si se pune compozitia sa fiarba, intr-un vas la bain-marie. Se amesteca in perma

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o cana de miez de nuca macinat
  • 2 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • o jumatate de cana de lapte
  • o lingurita de esenta de rom
  • 5 linguri de unt

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu trei linguri de zahar, se adauga laptele si se pune compozitia sa fiarba, intr-un vas la bain-marie. Se amesteca in permanenta, sa nu se lipeasca si cand incepe sa se ingroase se ia de pe foc. Se lasa la racit si se adauga esenta de rom si nucile macinate marunt.

Se freaca untul spuma cu restul de zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga in crema racita si se omogenizeaza. Se pastreaza la rece.
Alte retete dulciuri recomandate

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci