Crema de nuca

Se amesteca galbenusurile cu trei linguri de zahar, se adauga laptele si se pune compozitia sa fiarba, intr-un vas la bain-marie. Se amesteca in perma

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o cana de miez de nuca macinat
  • 2 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • o jumatate de cana de lapte
  • o lingurita de esenta de rom
  • 5 linguri de unt

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu trei linguri de zahar, se adauga laptele si se pune compozitia sa fiarba, intr-un vas la bain-marie. Se amesteca in permanenta, sa nu se lipeasca si cand incepe sa se ingroase se ia de pe foc. Se lasa la racit si se adauga esenta de rom si nucile macinate marunt.

Se freaca untul spuma cu restul de zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga in crema racita si se omogenizeaza. Se pastreaza la rece.
Alte retete dulciuri recomandate

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori