Crema de nuca

Se amesteca galbenusurile cu trei linguri de zahar, se adauga laptele si se pune compozitia sa fiarba, intr-un vas la bain-marie. Se amesteca in perma

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o cana de miez de nuca macinat
  • 2 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • o jumatate de cana de lapte
  • o lingurita de esenta de rom
  • 5 linguri de unt

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu trei linguri de zahar, se adauga laptele si se pune compozitia sa fiarba, intr-un vas la bain-marie. Se amesteca in permanenta, sa nu se lipeasca si cand incepe sa se ingroase se ia de pe foc. Se lasa la racit si se adauga esenta de rom si nucile macinate marunt.

Se freaca untul spuma cu restul de zahar si cu zaharul vanilat. Se adauga in crema racita si se omogenizeaza. Se pastreaza la rece.
Alte retete dulciuri recomandate

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Tarta cu piersici
5
Romania

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici