Crema de nuci

Intr-un ibric se pun 150 gr zahar si 100 ml apa. Se fierb ingredientele pe foc moale, pana se obtine un sirop subtire. Intr-un vas se amesteca siropu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr nuci
  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 8 galbenusuri
  • 1 baton de ciocolata
  • 2-3 lingurite rom
  • 100 ml apa
  • vanilie

Mod de preparare

Intr-un ibric se pun 150 gr zahar si 100 ml apa. Se fierb ingredientele pe foc moale, pana se obtine un sirop subtire. Intr-un vas se amesteca siropul caldut cu cele 8 galbenusuri, puse pe rand si se fierbe amestecul in bain-marie, batand mereu compozitia cu telul ca sa se ingroase. Cand este rece, se inglobeaza in compozitie 200 gr unt frecat spuma, se adauga 1 baton de ciocolata amaruie(sau menaj) topita in bain-marie si racita. La sfarsit se pun in crema nucile rasnite, romul, vanilia si se amesteca bine.

Se foloseste la prajituri sau torturi. Alte retete de dulciuri:

Tort cu mere si crema de zahar ars

Prajitura Negresa

Crema pentru prajituri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci