Intr-un ibric se pun 150 gr zahar si 100 ml apa. Se fierb ingredientele pe foc moale, pana se obtine un sirop subtire. Intr-un vas se amesteca siropu
Intr-un ibric se pun 150 gr zahar si 100 ml apa. Se fierb ingredientele pe foc moale, pana se obtine un sirop subtire. Intr-un vas se amesteca siropul caldut cu cele 8 galbenusuri, puse pe rand si se fierbe amestecul in bain-marie, batand mereu compozitia cu telul ca sa se ingroase. Cand este rece, se inglobeaza in compozitie 200 gr unt frecat spuma, se adauga 1 baton de ciocolata amaruie(sau menaj) topita in bain-marie si racita. La sfarsit se pun in crema nucile rasnite, romul, vanilia si se amesteca bine.
Se foloseste la prajituri sau torturi. Alte retete de dulciuri:
Tort cu mere si crema de zahar ars
Prajitura Negresa
Crema pentru prajituri
Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesPentru ciorba radauteana aveti nevoie de piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, telina, usturoi, pastarnac, oua, smantana si...
Ciorba radauteana cu piept de puiVine din Turcia, Arabia, Balcani și are o savoare aparte. Se prepară ba cu cartofi fierți, piure sau chiar prăjiți, ba...
Musaca de cartofi cu carne de vitel - Reteta videoIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macBriose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Comentarii