Crema de vanilie

Untul de taie bucatele si apoi se freaca bine cu zaharul. Se inglobeaza in unt, galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare si apoi se adauga van

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • 5 lingurite faina
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri rom
  • vanilie

Mod de preparare

Untul de taie bucatele si apoi se freaca bine cu zaharul. Se inglobeaza in unt, galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare si apoi se adauga vanilia. Se adauga faina si laptele, putin cate putin. Se pune compozitia intr-un vas si se fierbe in bain-marie pana se ingroasa bine. Dupa ce se raceste crema, se adauga 2 linguri de rom si se amesteca. Daca nu se foloseste imediat, crema se pastreaza la frigider.

Inainte de a intinde crema intre blaturi, se scoate din frigider si se lasa cateva minute sa se inmoaie. Alte retete de dulciuri:

Tarta cu caise

Prajitura cu prune

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc