Untul de taie bucatele si apoi se freaca bine cu zaharul. Se inglobeaza in unt, galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare si apoi se adauga van
Untul de taie bucatele si apoi se freaca bine cu zaharul. Se inglobeaza in unt, galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare si apoi se adauga vanilia. Se adauga faina si laptele, putin cate putin. Se pune compozitia intr-un vas si se fierbe in bain-marie pana se ingroasa bine. Dupa ce se raceste crema, se adauga 2 linguri de rom si se amesteca. Daca nu se foloseste imediat, crema se pastreaza la frigider.
Inainte de a intinde crema intre blaturi, se scoate din frigider si se lasa cateva minute sa se inmoaie. Alte retete de dulciuri:
Tarta cu caise
Prajitura cu prune
Ciocolata de casa
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii