Pentru crema de vanilie caramelizata (crema caramel) se pun intr-o cratita laptele, vanilia si zaharul. Se tine la inceput pe margmea masinii pina se topeste zaharul.
Pentru crema de vanilie caramelizata (crema caramel) se pun intr-o cratita laptele, vanilia si zaharul. Se tine la inceput pe margmea masinii pina se topeste zaharul, apoi se impinge pe foc bun si se lasa sa dea in clocot. Se bat intr-un castron ouale atit ca sa se amestece bine albusul cu galbenusul. Peste acestea se toarna incet, amestecind continuu, laptele cu zaharul. Se pun trei linguri de zahar intr-o forma de tabla cu gaura la mijloc si cu peretii drepti sau, la nevoie, intr-o oala de marime potrivita pentru cantitatea de mai sus. Se tine pe foc bun pina se arde zaharul, fara sa se innegreasca, deoarece ar da un gust amar cremei.
Se pleaca forma pe toate partile pentru ca peretii sa se acopere cu zaharul ars pina la inaltimea la care va ajunge crema. Se strecoara compozitia si se toarna in forma imbracata cu zaharul ars. Se acopera si se asaza forma intr-un vas cu apa clocotita. Se da la cuptor, se tine sa fiarba la foc mic 45 minute. Se incearca cu un pai. Daca paiul iese curat, se poate da crema la o parte. Crema de vanilie caramelizata se lasa sa se raceasca in vasul cu apa, iar cind este rece, se desprinde crema de pe marginea de sus cu un cutit si se rastoarna pe farfurie.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii