Crema de vanilie cu rom

Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar si cu romul, la fel ca in reteta precedenta. Galbenusurile, frecate cu zaharul ramas, se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3 linguri de faina
  • o jumatate de cana de zahar tos
  • 2 cani de lapte
  • o lingura de unt
  • un pliculet de zahar vanilat
  • esenta de rom (sau doua linguri de rom)

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar si cu romul, la fel ca in reteta precedenta. Galbenusurile, frecate cu zaharul ramas, se subtiaza cu cateva linguri de lapte, dupa care se adauga faina, amestecand cu grija, sa nu se formeze cocoloase. Se toarna, putin cate putin, o cana de lapte, adaugand la sfarsit untul si amestecand pentru omogenizare. Se pune vasul pe foc mic, amestecand in permanenta, timp de cinci minute, dupa care se toarna restul de lapte, numai ca acesta trebuie sa fie fierbinte. Se freaca bine pana se omogenizeaza si se lasa sa clocoteasca un minut, apoi se ia de pe foc, se adauga spuma din albus si zaharul vanilat, amestecand bine.
Se repartizeaza in cupe cat e fierbinte si, dupa ce s-a racit, se mai lasa la frigider o ora sau doua.

Alte dulciuri retete recomandate

Galuste cu prune

Papanasi fierti

Tarta cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori