Crema de zahar ars la cuptor

Se amesteca laptele, frisca, ouale, galbenusurile de oua, zaharul pudra si batonul de vanilie - desfacut in doua. Compozitia obtinuta se toarna in 8 c

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/4 l lapte
  • 250 gr. frisca
  • 3 oua
  • 4 galbenusuri
  • 125 gr. zahar pudra
  • 1 pachetel de zahar vanilat sau 1 baton de vanilie
  • 6-8 linguri de zahar

Mod de preparare

Se amesteca laptele, frisca, ouale, galbenusurile de oua, zaharul pudra si batonul de vanilie - desfacut in doua. Compozitia obtinuta se toarna in 8 cupe, rezistente la foc, care se baga intr-o cratita mare, umpluta cu apa (sa nu intre in forme). Se baga in cuptorul incins si se lasa pina ce compozitia se intareste. Se scot cupele afara, se lasa sa se raceasca si peste noapte se baga in frigider.
Inainte de a fi servite, se presara cu zahar, se baga la cuptor pe o tava, pe grila de sus, si se lasa pina ce zaharul se topeste si incepe sa prinda o culoare maro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci