Crema de zahar ars este o reteta clasica si foarte indragita. Daca veti incerca si varianta de crema de zahar ars cu crema de branza philadelphia, veti ramane impresionati.
Cele 50g de zahar se pun intr-o craticioara pe foc potrivit si se lasa, fara a se amesteca, pana se caramelizeaza. Se toarna imediat in forma de copt, iar aceasta se rasuceste usor astfel incat toata baza sa se imbrace in caramel.
Observatie: forma folosita de mine are diametrul de 18cm si crema nu iese foarte inalta, deci cine o doreste mai inalta poate folosi o forma mai mica sau poate mari cantitatile ingredientelor.
Intr-un castron se freaca bine branza-crema. Se toarna usor laptele "evaporat", amestecand continuu. Totul se toarna intr-o craticioara, se adauga si laptele si zaharul si se tine pe foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana aproape sa inceapa sa fiarba.
Intre timp, intr-un castron, se bat putin ouale intregi si galbenusurile. Peste ele se toarna usor, amestecand continuu, compozitia de lapte fierbinte. Se strecoara printr-o sita (nu foarte deasa) direct in forma de copt. Aceasta se pune in tava de la cuptor, iar in tava se toarna apa fierbinte - de aprox. 1cm inaltime. Se da la cuptor si se coace 50 de minute la 130°C sau pana cand crema este bine "inchegata" deasupra.
Se scoate crema de zahar ars din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma, dupa care se rastoarna pe farfurie.
Pofta buna! Reteta Crema de zahar ars Philadelphia a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii