Pentru crema delicioasa la cesti cu vanilie se pune laptele sa fiarba cu vanilie si zahar. Se bat intr-un castron ouale intregi, peste care se toarna cu incetul laptele cu zaharul.
Crema de vanilie.
Pentru crema delicioasa la cesti cu vanilie se pune laptele sa fiarba cu vanilie si zahar. Se bat intr-un castron ouale intregi, peste care se toarna cu incetul laptele cu zaharul. Se strecoara. Se asaza cestile ce trebuie umplute intr-o tava destul de incapatoare ca sa circule apa printre ele. Se umplu cestile cu o lingura cat mai mult, deoarece crema scade la fiert. Se toarna apoi apa clocotita in tava, cu grija ca sa nu intre apa si in cesti. Se da la cuptor. Focul trebuie sa fie potrivit, astfel incat apa, desi foarte fierbinte, sa nu fiarba in clocote mari. Crema in cesti de marime obisnuita se tine la cuptor cam 40 de minute. Cand cestile sunt mai mici, se tin ceva mai putin. Se incearca daca este gata, scotand o ceasca din apa si aplecand-o putin intr-o parte. Crema trebuie sa se tina, fara sa fie prea intarita. Se scot din cuptor Cu tava si se lasa sa se raceasca, tinandu-le inca 10 minute in apa. Se scot din apa, se sterg cestile cu un servet si se dau la rece. Se servesc cu frisca batuta sau cu biscuiti.
Crema de zahar ars.
Se face la fel ca mai sus, punand sa se arda jumatate din cantitatea de zahar intr-o cratita. Se stinge cu doua linguri de apa fierbinte si se amesteca cu laptele si cu restul de zahar. Crema de cafea. Se adauga in lapte, dupa ce acesta a fiert, trei Iinguri de cafea concentrata, micsorand cu tot atata, de la inceput, cantitatea de lapte.
Cema de ciocolata.
Se moaie intr-o cratita 100 g de ciocolata taiata bucati sau 50 g cacao, cu 2 — 3 linguri de apa, pe marginea masinii. Se freaca pana se face ca o crema. Se adauga incet laptele cu zahar si se amesteca apoi cu ouale.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoSarmalele reprezintă felul de mâncare adorat cel mai mult de români, în special de sărbători, iar eu de...
Sarmale in foi de varza acra - reteta clasicaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii