Amestecam in ½ l de lapte sarea, zaharul, untul si grisul. Fierbem crema amestecand continuu. Adaugam la restul de lapte galbenusurile si adaugam l
Amestecam in ½ l de lapte sarea, zaharul, untul si grisul. Fierbem crema amestecand continuu. Adaugam la restul de lapte galbenusurile si adaugam la amestecul cald. Luam de pe foc, si adaugam albusurile batute spuma cu zaharul. Clatim cu apa rece pahare si vase adanci si turnam jumatate din crema in ele, adaugam 2 dkg de praf de cacao la amestecul ramas si turnam deasupra. Lasam sa se raceasca si decoram cu fructe, frisca, sirop, compot. Aceeasi reteta poate fi realizata cu orez in loc de gris.
Alte prajituri recomandate
Tarta caise
Fursecuri caise
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii