Crema pentru torturi

Se pun galbenusurile intr-un vas emailat si se freaca crema spumoasa cu zaharul. Se adauga cacaoa cernuta proaspat, se omogenizeaza si se amesteca cu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 50 gr cacao
  • 1 lingurita de faina
  • 3 linguri de fructe din dulceata

Mod de preparare

Se pun galbenusurile intr-un vas emailat si se freaca crema spumoasa cu zaharul. Se adauga cacaoa cernuta proaspat, se omogenizeaza si se amesteca cu laptele care a fiert pe foc mic impreuna cu o lingurita de faina. Laptele se foloseste numai dupa ce s-a racit o jumatate de ora. Crema obtinuta se ingroasa pe foc mic si se trage deoparte dupa ce a ajuns ca o smantana groasa. Separat se freaca untul spuma si se amesteca incet cu fructele din dulceata. Cele doua compozitii se amesteca impreuna, apoi se lasa la rece o ora.
Se foloseste pentru torturile fine.

Alte retete culinare:

Tiramisu

Placinta cu mere

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci