Creme brulee este o crema delicioasa si foarte usor de preparat. Gasiti aceasta reteta de crema pe culinar.ro, alaturi de alte retete usoare de dulciuri.
Creme brulee este o crema delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a prepara Creme brulee se cresteaza pe lung batonul de vanilie si se scoate miezul cu varful unui cutit. Pastaia si miezul de vanilie se dau in fiert impreuna cu frisca si laptele. Vasul se ia de pe foc si se indeparteaza pastaia de vanilie. Se bate zaharul spuma cu galbenusurile, se toarna apoi treptat laptele cu vanilie si se inglobeaza amestecand incet. Se toarna compozitia in formele unse in prealabil si se asazaintr-o tava adanca, in care se toarna apa fierbinte, astfel incat nivelul apeo sa atinga jumatatea inaltimii formelor. Se coc in cuptorul incins, la 200 de grade cca 35 de minute. Se scot si se lasa la racit. Se presara apoi peste crema zahar brun si se lasa la caramelizat in cuptor.
Crema se serveste dupa ce s-a racit.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiMi-am dorit sa fac niste rulouri cu carne si foietaj, mi-am dorit sa le combin cu un sos si a iesit ceva foarte bun. Am...
Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantanaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii