Se fierbe laptele cu batonul de vanilie despicat in doua. Se acopera. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, pina ce se obtine o crema spumoasa.
Se fierbe laptele cu batonul de vanilie despicat in doua. Se acopera. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, pina ce se obtine o crema spumoasa. Se incorporeaza treptat faina. Se subtiaza adaugind laptele, putin cite putin si amestecind mereu. Se pune vasul pe foc mic, se continua amestecatul pina ce crema capata consistenta unei smintini bine legate. Se ia de pe foc, se adauga untul si la urma albusurile batute spuma tare. In felul acesta crema devine mai aerata si isi mareste volumul. In castronase de compot se repartizeaza egal boabele de struguri. La dorinta. Se stropesc cu putin lichior, la alegere. Deasupra se toarna crema de vanilie
Din aceste cantitati se pot obtine 6 portii, care se servesc reci

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii