Acest desert cu rodii, este dupa cum ii spune si numele, un deliciu. Este foarte usor de preparat, tot ce ai de facut este sa urmaresti reteta culinara.
Se separa albusurile de galbenusurile. Rodiile se taie in jumatate, se scot miezurile si se curata astfel incat sa ramana numai semintele.
Pentru crema se bat albusurile bine si se adauga treptat 50gr zahar continuand actiunea. Galbenusurile se freaca impreuna cu restul de zahar, se adauga sarea, faina si se subtiaza cu putin lapte rece. Se pune la fiert laptele si se toarna apoi peste galbenusuri. Se amesteca cu un tel tinand vasul la bain-marie. Cand crema este gata se ia de pe foc, se adauga untul, albusurile batute si se amesteca usor pana se incorporeaza albusurile in crema.
Se lasa la racit si se amesteca apoi cu semintele de rodii.
Se pun in cupe cojile de rodii, se umplu cu crema si se orneaza cu aveline de frisca, daca doriti o prezentare deosebita.
Deliciul cu rodii se serveste rece, decorat cu seminte de rodii.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDaca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...
Supa de rosii cu galuste, de postDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii