Merele se spala si se curata, dupa care se taie in patru si se stropesc cu zeama de lamaie. Se fierb intr-o oala apa cu vinul si zaharul pana se leaga
Merele se spala si se curata, dupa care se taie in patru si se stropesc cu zeama de lamaie. Se fierb intr-o oala apa cu vinul si zaharul pana se leaga putin siropul. Merele se pun in siropul oparit si se fierb, pana se zdrobesc, iar in oala ramane jumatate din cantitatea de lichid. Se strecoara siropul prin tifon. Gelatina se dizolva in putina apa rece si se amesteca cu siropul. Se dau cateva clocote, pana se topeste gelatina. Se ia oala de pe foc si se amesteca in sirop coaja confiata de portocala, taiata marunt. Jeleul se pune intr-un castron umed si se da la rece. Inainte de a servi, se sterge castronul cu o carpa inmuiata in apa fierbinte si se rastoarna jeleul pe un platou.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Tarta cu mere
Prajitura Negresa
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii