Merele se spala si se curata, dupa care se taie in patru si se stropesc cu zeama de lamaie. Se fierb intr-o oala apa cu vinul si zaharul pana se leaga
Merele se spala si se curata, dupa care se taie in patru si se stropesc cu zeama de lamaie. Se fierb intr-o oala apa cu vinul si zaharul pana se leaga putin siropul. Merele se pun in siropul oparit si se fierb, pana se zdrobesc, iar in oala ramane jumatate din cantitatea de lichid. Se strecoara siropul prin tifon. Gelatina se dizolva in putina apa rece si se amesteca cu siropul. Se dau cateva clocote, pana se topeste gelatina. Se ia oala de pe foc si se amesteca in sirop coaja confiata de portocala, taiata marunt. Jeleul se pune intr-un castron umed si se da la rece. Inainte de a servi, se sterge castronul cu o carpa inmuiata in apa fierbinte si se rastoarna jeleul pe un platou.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Tarta cu mere
Prajitura Negresa
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii