Jeleu din portocale

Se face un sirop din vin si zahar, care se fierbe pana se leaga, dupa care oala se ia de pe foc. Se taie in jumatate 6 portocale, se storc bine de ze

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml vin alb dulce
  • 350 gr zahar
  • 7 portocale
  • 10 foi de gelatina
  • vanilie
  • 200 gr frisca

Mod de preparare

Se face un sirop din vin si zahar, care se fierbe pana se leaga, dupa care oala se ia de pe foc. Se taie in jumatate 6 portocale, se storc bine de zeama, iar aceasta se adauga la sirop. Gelatina se inmoaie in 2 linguri de apa rece si se amesteca si ea in sirop. Se pune din nou oala pe foc si se dau cateva clocote, pana se topeste gelatina. Compozitia rezultata se lasa la rece, dupa care se strecoara bine prin tifon, iar jeleul se toarna intr-un castron umed. Acesta se lasa la frigider pana cand se incheaga. Inainte de a servi, castronul se scoate din frigider, se scufunda cateva secunde in apa clocotita, se rastoarna jeleul pe un platou si se orneaza cu feliile de la o portocala si frisca.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu nuca si gem de caise

Tort de capsuni

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori