Mousse au chocolat

Mousse au chocolat este un desert frantuzesc foarte simplu de realizat. Pentru reteta de mousse au chocolate se topeste ciocolata pe baie de aburi.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mousse au chocolat

Ingrediente

  • 700 gr. ciocolata
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 gr smantana
  • un paharel de coniac sau lichior
  • zmeura
  • frunze de menta

Mod de preparare

Mousse au chocolat este un desert frantuzesc foarte usor de facut. Se topeste ciocolata pe baie de aburi, galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilat si cu smintina, albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusurile amestecate impreuna cu ciocolata topita si cu coniacul. Se amesteca bine si apoi mousse au chocolat se lasa la frigider 4 ore.


Mousse au chocolat se serveste cu boabe de zmeura si frunze de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci