Intr-un vas, se dizolva zaharul in apa si se face un sirop, care se fierbe pana se ingroasa. Se adauga zeama de la 3 portocale si coaja de la 2 portoc
Intr-un vas, se dizolva zaharul in apa si se face un sirop, care se fierbe pana se ingroasa. Se adauga zeama de la 3 portocale si coaja de la 2 portocale. Se acopera vasul si se lasa sa se infuzeze 30 de minute. Se pun intr-o craticioara, in bain-marie, galbenusurile amestecate cu 2 linguri de apa rece. Se bat ouale cu telul, se amesteca cu siropul de portocale racit si strecurat. Se bate totul cu telul, pana se leaga bine compozitia. Se incorporeaza 300 gr frisca. Se varsa aceasta compozitie in forma si se pune in congelator la inghetat. Inainte de a servi, se scufunda forma in apa calda si se rastoarna inghetata.
Se serveste cu restul de frisca.
Alte retete de dulciuri:
Inghetata de ciocolata su piscoturi de sampanie
Ciocolata de casa
Papanasi fierti
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii