Piure de castane

Taie castanele, pune-le in apa rece si fierbe-le 10 minute dupa ce au inceput sa fiarba. Fierbe laptele impreuna cu zaharul, batonul de vanilie cresta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane): ½ kg castane
  • ½ l lapte
  • 50 g zahar
  • ½ baton de vanilie
  • sare
  • 50 ml rom
  • 400 ml frisca
  • 1 pachet (20 g) zahar vanilat
  • 4 cirese glasate

Mod de preparare

Taie castanele, pune-le in apa rece si fierbe-le 10 minute dupa ce au inceput sa fiarba. Fierbe laptele impreuna cu zaharul, batonul de vanilie crestat si putina sare. Decojeste castanele cat sunt inca calde, pune-le in lapte si fierbe-le aproximativ 40 de minute. Scoate batonul de vanilie, sfarama castanele si adauga romul. Poti adauga putin lapte sau putina frisca daca e nevoie. Pastreaza-l rece pana la servire. Bate frisca impreuna cu zaharul vanilat si pune-o intr-un sprit stelat. Aseaza in mijlocul unei farfurii mari, sau a 4 farfurii mici, un munte din 2/3 de pasta de castane, pe coasta muntelui formeaza ”ghetari” din frisca, iar pe varful muntelui ”zapada” din frisca. Presara cu castanele sfaramate ce au mai ramas si decoreaza cu cirege glasate. Sugestie: Pasta de castane se poate pastra chiar si un an la congelator, este bine sa pregatesti cat mai mult deodata. Daca le fierbi in lapte fara zahar, le poti folosi chiar si pentru umperea unor carnuri.
Alte prajituri recomandate:

Prajitura cu crema

Tiramisu

Diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Bucataras.RO

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia