Piure de castane

Taie castanele, pune-le in apa rece si fierbe-le 10 minute dupa ce au inceput sa fiarba. Fierbe laptele impreuna cu zaharul, batonul de vanilie cresta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane): ½ kg castane
  • ½ l lapte
  • 50 g zahar
  • ½ baton de vanilie
  • sare
  • 50 ml rom
  • 400 ml frisca
  • 1 pachet (20 g) zahar vanilat
  • 4 cirese glasate

Mod de preparare

Taie castanele, pune-le in apa rece si fierbe-le 10 minute dupa ce au inceput sa fiarba. Fierbe laptele impreuna cu zaharul, batonul de vanilie crestat si putina sare. Decojeste castanele cat sunt inca calde, pune-le in lapte si fierbe-le aproximativ 40 de minute. Scoate batonul de vanilie, sfarama castanele si adauga romul. Poti adauga putin lapte sau putina frisca daca e nevoie. Pastreaza-l rece pana la servire. Bate frisca impreuna cu zaharul vanilat si pune-o intr-un sprit stelat. Aseaza in mijlocul unei farfurii mari, sau a 4 farfurii mici, un munte din 2/3 de pasta de castane, pe coasta muntelui formeaza ”ghetari” din frisca, iar pe varful muntelui ”zapada” din frisca. Presara cu castanele sfaramate ce au mai ramas si decoreaza cu cirege glasate. Sugestie: Pasta de castane se poate pastra chiar si un an la congelator, este bine sa pregatesti cat mai mult deodata. Daca le fierbi in lapte fara zahar, le poti folosi chiar si pentru umperea unor carnuri.
Alte prajituri recomandate:

Prajitura cu crema

Tiramisu

Diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori