Piureul de castane este delicios. Se poate ingheta pentru a-l pastra peste iarna, se poate consuma ca atare cu frisca, sau se poate folosi la diferite retete de prajituri si dulciuri.
Castanele se fierb si se curata de coaja.
Pune intr-o oala apa la fiert, iar deasupra un vas de sticla potrivit pentru gatitul la aburi. Adauga in vasul de sticla toate ingredientele, mai putin extractul de vanilie, acopera-l si lasa-l sa fiarba la aburi timp de o ora. Mai completeaza cu apa in vasul ce face aburi daca e necesar.
Amesteca din cand in cand, si ai grija ca laptele sa nu dea pe dinafara.
Dupa o ora, scurge laptele in exces dar nu-l arunca! Adauga extractul de vanilie si incepe sa mixezi ca si la piure-ul de cartofi, adaugand cate o lingura de lapte, pana cand obtii textura necesara. Lasa sa se raceasca dupa care poti sa-l folosesti.
Daca faci piure-ul de castane mai cremos poti sa-l folosesti la diferite retete de prajituri, daca il faci mai tare poti sa-l razui si sa-l servesti cu frisca si sos de ciocolata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii