O reteta delicioasa si usor de realizat este cea de sarlota de vanilie. Pentru a o realiza, aveti nevoie de lapte, gelatina, baton de vanilie, zahar, galbenusuri.
Se fierbe laptele cu vanilia. In acest timp se freaca galbenusurile cu zaharul. Cand laptele este fiert, se trage la marginea aragazului si se toarna treptat galbenusurile amestecand mereu pana cand se ingroasa. Se da Ia o parte. Se dizolva gelatina in 4—5 linguri de apa fierbinte si se amesteca cu compozitia calduta. Se toarna in forma si se pune la gheata. Inainte de a servi, se introduce forma intr-un vas cu apa fierbinte (numai pentru o clipa) si se rastoarna pe farfurie.
Poate fi servita cu frisca.
Alte retete recomandate:
Ciocolata de casa
Tiramisu
Chec pufos

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii