Serbet de cacao

Puneti bucatile de zahar intr-o cratita, impreuna cu 40 cl de apa, lasati-le sa fiarba - la foc mic - circa 2 minute, dupa ce apa a dat in clocot, si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g ciocolata neagra
  • 70 g cacao (fara zahar)
  • 200 g zahar cubic

Mod de preparare

Puneti bucatile de zahar intr-o cratita, impreuna cu 40 cl de apa, lasati-le sa fiarba - la foc mic - circa 2 minute, dupa ce apa a dat in clocot, si luati-le de pe foc.

Rupeti ciocolata bucatele si lasati-o sa se topeasca in siropul inca fierbinte. Incorporati pudra de cacao si amestecati pana ce compozitia devine neteda si omogena. (Daca este nevoie, o mai puteti pune pe foc mic, amestecand intruna.)

Dupa ce crema s-a racit, turnati-o intr-un bol de inox si lasati-o sa se intareasca o ora la congelator (la-24gr.). Amestecati apoi serbetul cu mixerul, dati-l din nou la congelator si repetati operatiunea de cel putin doua ori. Tineti serbetul la congelator (-18gr.C) si scoateti-l doar cu 10 minute inainte de a-l servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci