Serbet de cacao

Puneti bucatile de zahar intr-o cratita, impreuna cu 40 cl de apa, lasati-le sa fiarba - la foc mic - circa 2 minute, dupa ce apa a dat in clocot, si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g ciocolata neagra
  • 70 g cacao (fara zahar)
  • 200 g zahar cubic

Mod de preparare

Puneti bucatile de zahar intr-o cratita, impreuna cu 40 cl de apa, lasati-le sa fiarba - la foc mic - circa 2 minute, dupa ce apa a dat in clocot, si luati-le de pe foc.

Rupeti ciocolata bucatele si lasati-o sa se topeasca in siropul inca fierbinte. Incorporati pudra de cacao si amestecati pana ce compozitia devine neteda si omogena. (Daca este nevoie, o mai puteti pune pe foc mic, amestecand intruna.)

Dupa ce crema s-a racit, turnati-o intr-un bol de inox si lasati-o sa se intareasca o ora la congelator (la-24gr.). Amestecati apoi serbetul cu mixerul, dati-l din nou la congelator si repetati operatiunea de cel putin doua ori. Tineti serbetul la congelator (-18gr.C) si scoateti-l doar cu 10 minute inainte de a-l servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc